Contrarrelotge de les empreses de Menorca per incorporar els treballadors amb risc de cont

El pas a la Fase 3 de la desescalada generarà canvis importants a empreses i treballadors. S’hauran d’aplicar protocols de reincorporació presencial als llocs de feina; això sí, amb tota garantia de seguretat i horari esglaonat. La mesura pot afectar els empleats en grups de risc que, per exemple, d’estar de baixa poden passar a fer teletreball. Són entre un 15 i un 20 per cent de les plantilles.

Durant l’Estat d’Alarma les empreses que han continuat treballant, o han reobert, han hagut d’aplicar mesures de prevenció de riscos laborals, que han afectat, especialment, embarassades, majors de 60 anys, diabètics, o d’altres malalts com els immunodeprimits. Els havien de recol·locar a llocs de feina amb menor risc (com el teletreball) o els serveis de prevenció havien de fer un informe a partir del qual l’Ibsalut els donava la baixa. Els sindicats diuen que aquesta obligació es compleix, però en diferent grau depenent de si és empresa pública o privada i de si tenen delegat de salut.

Les empreses de prevenció de riscos confirmen que la gran majoria de les empreses estan complint i que treballen intensament per preparar els protocols de reincorporació. Les empreses més grans han pogut fer proves Covid als treballadors que fan feina presencial. En el cas d’Endesa que encara té dues terceres parts dels empleats fent teletreball.

Al sector públic, com al Consell de Menorca, també es preparen els espais de feina per facilitar la reincorporació d’almenys el 60 per cent de la plantilla.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Imhotep
Abrir chat
WhatsApp Imhotep
¿Eres empresario y necesitas para tu empresa el servicio de prevención?
Estas interesad@ en cursos construcción, metal, … ¿Qué curso te hace falta?